inMotion Praktijk

Tarieven en Vergoedingen

Vergoeding Oefentherapie

Bekkenoefentherapie en slaapoefentherapie vallen bij de zorgverzekering onder oefentherapie Cesar. Voor volwassenen worden deze behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor kinderen onder de 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Dit gaat niet van het eigen risico af.

Of jouw behandelingen vergoed worden, kun je nalezen in de polis van je zorgverzekeraar. Twijfel je over de vergoeding? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Praktijk inMotion heeft contracten met alle zorgverzekeraars.Krijg je de behandelingen niet (meer) vergoed? Dan ontvang je aan het eind van de behandeling een factuur en betalingsverzoek van Praktijk inMotion. Je dient deze uiterlijk binnen 8 dagen te betalen.

Hieronder zie je de tarieven per behandeling.

Tarieven Oefentherapie 2024
Prijs
Zitting oefentherapie Cesar / slaapoefentherapie
€ 43,00
Zitting bekkenoefentherapie
€ 53,00
Toeslag voor behandeling aan huis
€ 21,00
Intake en onderzoek na verwijzing
€ 80,00
Screening, intake en onderzoek zonder verwijzing
€ 85,00
Individuele sessie zwangerschapsbegeleiding (per uur)
€ 85,00
Verzuimtarief bij niet nagekomen afspraak
75% van het behandeltarief

Je ontvangt aan het eind van de behandeling een factuur en betalingsverzoek van Praktijk inMotion. Deze dien je uiterlijk binnen 8 dagen te betalen.

Vergoeding Reflexintegratie

De Reflexintegratie behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Je kunt de kosten wel opvoeren als ‘bijzondere ziektekosten’ bij de Belastingdienst.

Mocht je graag hulp willen, maar is dit financieel niet haalbaar? Neem dan contact met mij op. Ik kijk graag samen met je naar de mogelijkheden.

Tarieven Reflexintegratie 2024
Prijs
Adviesgesprek 15 minuten
Gratis
Intakegesprek 1 – 1,5 uur
€ 90
Neuromotorisch onderzoek incl uitleg en 1e oefening ± 2 uur, incl verslag
€ 200
Reflexherhalingsonderzoek 1 – 1,5 uur
€ 90
Visuele screening, incl. uitleg, 1e oefening en verslag 1 uur
€ 100
Visuele training 30 minuten
€ 45
Verslag van het onderzoek en de bevindingen
€ 50
Niet-nagekomen afspraak
75% van het behandeltarief

Je ontvangt aan het eind van de behandeling een factuur en betalingsverzoek van Praktijk inMotion. Deze dien je uiterlijk binnen 8 dagen te betalen.

Een afspraak verzetten of annuleren is geen probleem. Doe dit wel minimaal 24 uur van tevoren, telefonisch, via Whatsapp of per e-mail.

Ben je niet op tijd, dan ben ik genoodzaakt 75% van het behandeltarief in rekening te brengen. De kosten voor een niet-nagekomen afspraak worden niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Kwaliteit

Om kwaliteit te kunnen waarborgen, ben ik aangesloten bij de volgende organisaties.

Klik op mij om open te klappen

Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister van Paramedici. Dit betreft een verplichte registratie, waarbij ik elke 5 jaar aan specifieke eisen moet voldoen, zoals het volgen van bij- en nascholing. Ik sta als algemeen Oefentherapeut en als Bekkenoefentherapeut geregistreerd.

Ik ben lid van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Op de website www.vvocm.nl vind je meer informatie.

Ik neem deel aan de intercollegiale overleggroep Pelvic. Pelvic is een samenwerkingsverband tussen 5 bekkenoefentherapeuten in Oost-Nederland, die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemklachten. Op de website www.pelvic.nl vind je meer informatie.

Ik neem deel aan het netwerk slaapoefentherapie om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Op de website www.slaapoefentherapie.nl vind je meer informatie.

Ik ben aangesloten bij INPP Nederland, het Instituut voor Neuro-Fysiologische Psychologie.

Meer informatie over het INPP en reflexintegratie vind je op INPP Nederland voor ouders – INPP Nederland.

Ik ben als Visueel Screener en Trainer geregistreerd bij het FON (Functionele Oogzorg Nederland).

Samen met andere slaapoefentherapeuten in Twente heb ik een goede samenwerking met het Slaapcentrum ZGT. Regelmatig ben ik aanwezig tijdens het Multidisciplinair Overleg.

Informatie over het Slaapcentrum ZGT is te vinden op Centrum voor slaapgeneeskunde (zgt.nl).

Bij de verloskundigenpraktijken Verloskundigenpraktijk Almelo, Verloskundigenpraktijk Tubbergen-Almelo en Verloskundigenpraktijk Verwacht ben ik regelmatig aanwezig tijdens 1 van de bijeenkomsten van de Centering Pregnancy om over babyslaap te vertellen.

Met Mark Jorna van Osteopathie Jorna Almelo werk ik al jaren samen. Op de website www.osteopathiejornaalmelo.nl vind je meer informatie.