inMotion Praktijk

Je komt niet in slaap, wordt elke nacht wakker of bent ’s ochtends veel te vroeg wakker; slaapproblemen kunnen je behoorlijk opbreken. En hoewel het soms hopeloos lijkt, is er een oplossing. Slaapoefentherapie helpt jou om je slaap te verbeteren, gezonde slaapgewoonten te ontwikkelen en te behouden, zodat je slaapkwaliteit en algehele gezondheid verbeteren.

Met Slaapoefentherapie pak je de onderliggende oorzaken van slaapproblemen aan, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Ik kijk niet alleen naar je slaap en hoe je de nacht doorkomt, maar ook naar hoe je dag eruitziet. Wat zijn je dagelijkse bezigheden en gewoontes en kunnen deze mogelijk je slaap verstoren?

Slaapoefentherapie heeft een praktische aanpak. Je krijgt gerichte oefeningen, praktische adviezen en/of gedragstherapie (CGT/ACT). Zo leer je in gemiddeld 6-8 behandelingen weer positief denken en ontspannen en geef je de slaap weer de kans!

Slaapoefentherapie

Door je groeiende buik en lichamelijke klachten kan slapen tijdens je zwangerschap minder comfortabel worden. Terwijl slaap zo belangrijk is voor jou en je baby. Met slaapoefentherapie helpen wij jou bij het aanleren van goede slaapgewoonten, een fijne slaaphouding en ontspanningstechnieken om je slaap tijdens je zwangerschap te verbeteren.

Bij slaapoefentherapie voor kinderen en jongeren spelen niet alleen het kind, maar ook de ouders een belangrijke rol. Tijdens de behandeling krijg je adviezen en uitleg over de ontwikkeling van de slaap bij (jonge) kinderen. Je krijgt zo meer inzicht in het slaapgedrag van je kind. Samen met je kind oefenen we met het leren ontspannen en het loslaten van gedachten. Bij jongeren is vooral de kennis belangrijk, waardoor zij inzicht en tools krijgen om zelf weer te willen en kunnen slapen. Samen kijken we wat geschikte oefeningen zijn.
Ook wanneer je problemen ervaart met het slapen van je baby kun je terecht bij Praktijk inMotion. Je krijgt informatie over babyslaap, hechting, de ouder-kind relatie, co-regulatie, trauma, huilen en sensitief ouderschap. Ook nemen we door wat goede omstandigheden en gewoonten zijn rondom het slapen en hoe deze verbeterd kunnen worden. We kijken dan bijvoorbeeld naar wat het verschil is tussen slaperigheid en oververmoeidheid, maar ook hoe kun je voor ontprikkeling, rust, veiligheid en voorspelbaarheid zorgen. Als je baby veel huilt en niet wil slapen, is dat voor veel ouders vaak erg moeilijk en kan het veel onrust en stress geven. Een baby voelt deze onrust vaak feilloos aan. Door mee te kijken en mee te denken over jullie uitdagingen, helpt Praktijk inMotion jullie als ouders de rust terug te vinden en weer te kunnen ontspannen. Zodra jullie meer rust ervaren, zal ook de baby beter kunnen ontspannen.

Kijk voor meer informatie over slaapoefentherapie op www.slaapoefentherapie.nl.