inMotion Praktijk

Merk je dat je kind moeite heeft met lezen, last heeft van vermoeide ogen, letters blijft spiegelen of snel afgeleid is? Met visuele training bekijken we samen waar we met oefeningen verbetering kunnen aanbrengen in de visuele basisvaardigheden van je kind.

Om efficiënt met leerproblemen om te kunnen gaan en je kind vooruit te helpen, is het belangrijk om de oogsamenwerking te testen door een visuele screening af te nemen. Deze oogsamenwerking wordt bij een oogarts of consultatiebureau niet getest. Ook bij dyslexieonderzoek wordt meestal niet gekeken naar de oogsamenwerking. Terwijl problemen in de oogsamenwerking kunnen zorgen voor dyslexiesymptomen.

Aan de hand van de uitslagen van de visuele screening zal er gekeken worden of er visuele training nodig is. Het kan ook mogelijk zijn eerst met de reflexen aan de slag te moeten gaan, omdat actieve of nog niet voldoende ontwikkelde reflexen van invloed kunnen zijn op de ontwikkeling van de ogen/het zicht.

Visuele training is een soort oefentherapie voor het kijksysteem. Met gerichte oefeningen stimuleer je het brein om de oogspieren beter aan te sturen, zodat de ogen weer op een goede manier gaan samenwerken. Naast de oefeningen in de praktijk, zul je als ouder thuis ook met je kind moeten oefenen.

Het behandeltraject bestaat gemiddeld uit 10 behandelingen die wekelijks plaatsvinden.

Visuele Training